پروژه مرمت و احیا هتل سنتی نیاکان

هتل سنتی نیاکان در محله چارمنار یزد، تقریبا می شه گفت از اولین کارهایی بود که با حوزه مرمت و خصوصا معماری سنتی درگیر شدم. کمی از مرمت آموختم اما وظیفه من بیشتر شبیه سازی این پروژه مرمت و احیا بود که خوشبختانه خروچی های خیلی خوبی تولید شد. همکاران و دوستان من در این کار : بهنام سلطانی، بهروز میرجلیلی و شهاب الدین تصدیقی بودند که خیلی ازشون یاد گرفتم

مرمت و احیا یکی از حوزه هایی ااست که در کشور ما در شهر های مختلف رو به رشد بوده. و به علت تخصصی بودنش هر کسی نمی تونه وارد این حوزه بشه. ( البته باز هم آدم های نابلد در این حوزه وجود دارن.) از طرفی این حوزه هزینه سنگینی نسبتا به ساخت و ساز داره و از طرفی علاقه شخصی حرف اول رو می زنه. پس می شه گفت که در این راه ، شرط اول قدم آن است که مجنون باشی.

این خانه از مربوط به دوران پهلوی در محله چارمنار یزد بنا شده. عکس های فعلی این خانه رو مشاهده می کنید.

مرمت و احیا هتل نیاکان یزد

این تقریبا اولین پروژه ای بود که به صورت جدی با معماری سنتی ایران درگیر شدم. کمی از مرمت و اصولش یاد گرفتم. هر چند وظیفه اصلی من در این کار شبیه سازی و رندرینگ پروژه بود ولی برای من تمامی کار پر از یادگیری بود. حتی در شبیه سازی این کار مجبور شدم خلاقیت بخرج بدم و به تکنیک های خاصی برسم که می تونم ادعا کنم در هیچ جایی نیست و این برای من بسیار ارزشمند بود.

visualization architectural of niakan hotel yazd 2

بعد از این پروژه خیلی به شبیه سازی در حوزه معماری سنتی ایران فکر کردم و کارهای مختلفی انجام دادم و می تونم ادعا کنم در این حوزه خاص، نفر اول باشم. من بسیار ادم متواضعی هستم ولی در این مورد یعنی مدلسازی و شبیه سازی معماری سنتی ایران خیلی ادعام می شه.

این بنا ، تقریبا ۱۰۰۰ متر مساحت داشته و دارای چند حیاط مختلف. همکاران و دوستان در این کار ، بهنام سلطانی به عنوان مدیر پروژه ، بهروز میر جلیلی طراح و مرمت گر و مدلسازی پروژه و شهاب الدین تصدیقی که وظیفه مطالعات کار رو بر عهده داشتند. من هم در گوشه ای وظیفه رندرینگ و شبیه سازی این پروژه رو انجام دادم. تصاویر زیادی خلق شد ولی این چند تصویری که در اینجا می بینید وقت بیشتری برایش گذاشته شد.

visualization architectural of niakan hotel yazd 1 1
رندر - هتل سنتی نیاکان یزد

این تصویر نقطه اوج این کار بود که بسیاری از این دوستان باورشون نمی شد که این رندره و عکس نیست. حالت همچنین این کار در گالری ویویدویژوال سال ۱۴۰۳ به نمایش در اومد که عکس من به همراه استاد یونس بنا رو می تونید ببینید.

احسان صالحیان - یونس بنا

اما بهترین واکنشی که بسیار من رو خرسند کرد از طرف یکی از کارفرماها در واقع دختر خانواده محسوب می شد دریافت کردم که بعد از دیدن این تصویر گفتن که من با دیدنش به یاد کودکی ام افتادم. این واکنش برای من بسیار حس لذت بخشی بود.

در ادامه چند رندر داخلی رو هم براتون می گذارم که شامل رستوران مجموعه و اتاق خواب می شود. رندر زیر مربوط به فضای رستوران هتل هست:

visualization architectural of niakan hotel yazd 13

این رندر هم مربوط به اتاق خواب مجموعه می باشد:

visualization architectural of niakan hotel yazd 8

همینطور که می بیند خلق یک تصویر خوب و حرفه ای نیازمند دقت بر جزئیات می باشد. همین دقت در جزیئیات باعث می شه که سطح تصویر و کار بالا برود. و برای خلق این جزئیات نیازمند بهتر دیدن و با جزئیات دیدن در زندگی روزمره هستیم. وقتی به این جزئیات دقت کنیم و از طرفی نوع نگاه کردن ما از جنس کاربردی باشد. بعنی طوری نگاه کنیم که قرار است از این موضوع در جای دیگری استفاده کنیم. و ارتباط بین اجرا زو هم درک کنیم

به طور مثال در این توصیر من به هارمونی رنگ تخت و فرش دقت داشتم. حتی به قاب خطی که بر روی دیوار قرار گرفته و یا تصویر بر روی دیوار بالای تخت که نقاشی از بادگیرهای یزد است. جالب است بدونید برای این انتخاب این تصویر حداقل ۲ الی ۳ ساعت جستجو کردم که تصویر مناسب برای این قاب ها پیدا کم. البته تصویه به این قدر وقت گذاشتن برای تمامی پروژه ها نمی کنم. اما به نظرم بهتر است برای بعضی از کارها این وقت رو بگذاریم تا فرایند رو طی کنیم و نتیجه رو ببینیم. طی کردن این مسیر بسیار بر روی رشد ما تاثیر خواهد گذاشت.

در انتها هم باید بگم که این کار شاید سرچشمه و سر آغار بسیار از فعالیت ها و تصمیم هام شد که انشالله بیشتر در موردشون صحبت خواهم کرد. و من الله توفیق

Facebook
Twitter
Telegram
Email
Picture of Ehsan

Ehsan

نظر خودتون رو با من در میان بگذارید.

آدرس ایمیل
e.salehian.arch@gmail.com
آدرس
ایران ، تهران

    آخرین مطالب منتشر شده